PAPRIKE PUNJENE KARFIOLOM: SAVRŠEN OBROK BEZ MESA

19 aug | 13:42
Dajemo vam ideju za lagani ljetni obrok koji je prepun vitamina.

Potrebno je:

600 g karfiola

7-8 paprika za punjenje

začini: so, biber

2 jaja

1 šargarepa

1 paprika

1 glavica crnog luka

200 g kisele pavlake/kačkavalja

kolutovi paradajza

Priprema: 

Na ulju ispržiti sitno isjeckan luk, papriku i šargarepu. Karfiol obariti pa ga isitniti. Prženi luk i pavlaku dodati u karfiol. 

Papriku oprati, izvaditi sjeme, rasjeći je i puniti nadjevom. Napunjenu papriku odozgo zatvoriti kolutovima paradajza. Izrendati preko paprika kačkavalj i malo pouljiti, prenosi Bakina kuhinja.

Peći u rerni na 200 stepeni C 30-40 min.



(Hayat/Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE