BURRITO: PIKANTNI MEKSIČKI KLASIK

24 aug | 07:14
Ne trebate biti kulinarski ekspert da biste pripremili tradicionalno meksičko jelo i uživali u njegovom pikantnom okusu.

Sastojci

  • 350gr mljevenog telećeg ili junećeg mesa
  • 100gr luka
  • 1 konzerva sjeckanog paradajza
  • 300gr žute i crvene paprike
  • 100gr crvenog graha
  • 100gr šećerca
  • 2 kašike ulja
  • 3 kašičice pikant začina
  • 1 pakovanje od 8 tortilja


Priprema

1. Isjeckajte luk i propržite na ulju kratko, pa dodajte meso i jednu kašičicu vegete i dinstajte dolivajući vodu (15-20minuta).

2. Dodajte paradajz iz konzerve, papriku isjeckanu na kockice i nastavite da pržite još 15 minuta.

3. Pred kraj dinstanja dodajte crveni grah (može i onaj iz konzerve), kuhani kukuruz šećerac, preostali pikant začin i malo peršuna, prenosi CdM.

4. Tortilje blago zagrijte u rerni, pazite da se ne prepeku, potrebno je da ostanu mekane. Na svaku tortilju stavite po 2 kašike nadjeva, zarolajte i poslužite.



(Hayat/Foto: Ilustracija/Pixabay)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE