POJAČAN RAD INSPEKCIJE: POD NADZOROM 120 OSOBA

Inspekcija grada Istočno Sarajevo pojačala je aktivnosti i kontrolu provođenja obaveznih i preventivnih mjera zbog situacije u vezi s koronavirusom, a pod zdravstvenim nadzorom je 120 osoba, kojima su izdata detaljna uputstva za samoizolaciju.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo Bojan Perišić naveo je da su inspektori danonoćno na terenu, da su uvedena i dežurstva nakon radnog vremena te da su zdravstveni inspektori u pripravnosti 24 sata dnevno, navodi se na sajtu Gradske uprave.

  • Pratimo provođenje naredbi, u prvom redu dezinfekcije svih javnih objekata, površina i sredstava javnog prijevoza. Održavamo i stalne kontakte s Inspektoratom Republike Srpske, zdravstvenim ustanovama i Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske – Regionalni centar Istočno Sarajevo – rekao je Perišić.

On je naveo da gradski tržišni inspektori kontroliraju poštivanje naredbi o radnom vremenu svih poslovnih subjekata, kao i visinu cijena osnovnih životnih namirnica u trgovinskim objektima.

  • Do sada nismo zabilježili prekršaje te vrste, u smislu da trgovci samoinicijativno podignu cijenu namirnica ili lijekova. U svim objektima koje su do sada kontrolirali naši inspektori, cijene proizvoda i robe su na propisanom nivou od 5. marta – istaknuo je Perišić.

Dodao je da u navedenim slučajevima inspektori imaju obavezu da primijene nultu stopu tolerancije za neodgovorne te da sve prekršioce očekuju drastične, zakonom propisane kazne.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE