SVI PRAVE OVE 2 GREŠKE KADA SPREMAJU KAJGANU: EVO ŠTA ZAPRAVO TREBA DA URADITE KAKO BISTE JE IDEALNO PRIPREMILI

15 okt | 09:02
Ako ste mislili da se sva mudrost kod pravljenja kajgane završava na tome da jaja umutite i ispečete - cijeli život je pravite pogrešno.

Savršeno pečena i kremasta kajgana zahtijeva malo više truda od prostog izlivanja umućenih jaja u tavu, ali isplati se. Sve što treba da radite jeste da ispoštujete sljedeća pravila:



  • Prije svega, tava mora da ima premaz protiv lijepljenja, kako bi jaja klizila po njemu.
  • Uvijek birajte svježa jaja i prvo ih razbijte u posudi, nikad direktno u tavu.
  • Pomiješajte ih sa malo mlijeka ili pavlake za bogatiji i kremastiji ukus.
  • Za bolji ukus, pecite ih na maslacu, nikako na ulju.
  • Kada miješate kajganu, koristite silikonsku lopaticu. Metalno posuđe će oštetiti premaz na tavi.
  • Kajganu uvijek spremajte na laganoj vatri.
  • Neprestano je miješajte jer ćete tako izbjeći gumastu strukturu.
  • Imajte na umu da će jaja nastaviti da se peku i kada ih sklonite sa vatre, pa ih izvadite iz tave malčice prije nego što su gotova.
  • Nikad ne solite jaja dok se peku, jer će tako kajgana biti vodenasta. Umjesto toga, dodajte je prije serviranja.






(Hayat/foto:Pixabay)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE