LJUTA ZIMSKA SALATA: PAPRIKA SA RENOM

24 okt | 07:16
Sastojci:



  • 1,2 kg somborki
  • 250 g soli
  • 250 g šećera
  • 100 ml esencije
  • pola kesice vinobrana
  • pola kesice konzervansa
  • 4 manja korijena rena ili 2 veća
  • 1 veza svježeg peršuna


Priprema:

Papriku oprati, očistiti od sjemenki i isjeci na filete.

U veću vanglu staviti papriku, šećer, so, rendani ren i sjeckani peršun. Dodati vinobran i konzervans pa promiješati. Na kraju dodati esenciju i promiješati. Paprike treba da odstoje 24 časa. Povremeno ih promiješati.

Poslije 24 h složiti filete u tegle i preliti ih sa sokom koje su pustile.



(Hayat/Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE