PILEĆA SUPA SA LIMUNOM IDELNA ZA VRIJEME GRIPA I PREHLADA

10 nov | 07:44
Potrebno je:



  • kilogram i po pilećeg mesa
  • litar pileće supe od kocke
  • tri i po šolje sjeckanog praziluka
  • četiri velike šargarepe, isječene na kolutove
  • pola kilograma spanaća
  • tri struka celera
  • četvrtina šolje isjeckane mirođije
  • pet kašika svježe iscijeđenog limunovog soka
  • kašika putera
  • četiri šolje vode
  • dva lista lovora
  • malo soli


Priprema

Zagrijati puter, na njemu prodinstati praziluk. Dodati vodu, pileće meso, celer, šargarepu, lovor i so. Poklopiti. Kad provri, kuvati još petnaest minuta. Izvaditi pileće meso, očistiti od kostiju i kože, vratiti u lonac. Dodati spanać i kuvati oko pet minuta. Prije serviranja dodati isjeckanu mirođiju, so i limunov sok.



(Hayat/Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE