PREDLOŽEN REBALANS BUDŽETA TUZLE: DODATNIH DVA MILIONA KM ZA BORBU PROTIV KORONAVIRUSA

Na danas održanoj sjednici kolegija gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića utvrđen je prijedlog odluke o izmjenama i dopunama gradskog budžeta. Kako je predloženo, dodatnih dva miliona konvertibilnih maraka bi bilo izdvojeno za sprečavanje širenja i sanaciju posljedica pandemije koronavirusa.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović kazao je da je budžet Tuzle usvojen u decembru 2019. godine, da tada nisu mogli planirati da će ih zadesiti pandemija, kao i da će im biti potrebna sredstva za borbu protiv njenog širenja te sanaciju ekonomskih, socijalnih i drugih posljedica.

  • Ovo je prvi u nizu rebalansa kojim smo obezbijedili skoro dva miliona KM, kako bi se nastavilo sa realizacijom započetih aktivnosti vezanih za sprečavanje širenja i sanaciju posljedica pandemije i uglavnom se odnosi na sredstva civilne zaštite. Naredni rebalans očekujemo uskoro, ukoliko Parlament Federacije BiH usvoji našu inicijativu za izmjenu Zakona o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa i time omogući da se sredstva čija je namjena izgradnja skloništa mogu koristiti za pomoć građanima i privrednim i drugim subjektma za sprečavanje i otklanjanje posljedica pandemije – kazao je Imamović.

Prvi čovjek Tuzle očekuje da će ovaj grad dobiti određena finansijska sredstva od Vlade Federacije BiH te će i u tom slučaju morati bit donesen rebalans budžeta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE