MAJSTORI OKUSA BY DOLCELA PREPORUČUJU: ČOKOLADNA TORTA KOJA PODSJEĆA NA SACHER TORTU

21 dec | 17:24

Jaja razdvojite. Osam žumanaca umutite s 250 gr omekšanog putera na sobnoj temperaturi. Smjesi dodajte jednu naribanu koru narandže koju ste prethodno dobro oprali sodom bikarbonom. Kada ovo dobro umutite, dodajte 200 ml mlijeka te 100 gr izrendane čokolade.

U drugoj posudi izmutite 8 bjelanaca s 250 gr šećera. Kada ovu smjesu umutite, polako je, kašiku po kašiku, sjedinite s prethodno napravljenom smjesom i sve promiješajte mikserom.

Dodajte 250 gr prosijanog brašna, jedan prašak za pecivo i 50 gr kakaa gorkog.

Koru izlijte u kalup i pecite 40 minuta na 180 stepeni.

Sastojci za koru:

  • 8 jaja
  • 250 gr putera
  • 250 gr šećera
  • 250 gr brašna
  • 50 gr kakaa Dolcela
  • 200 ml mlijeka
  • 100 gr čokolade
  • 1 narandža
  • 1 prašak za pecivo Dolcela


Koru izravnajte i podijelite na dva dijela. Kada se ohladi, premažite prvo kore, a zatim i cijelu tortu domaćim džemom od marelice (700 gr džema od marelice).

Za preljev istopite 300 grama čokolade sa 140 gr putera i prelijte tortu prvo po rubovima, zatim i po sredini. Tortu servirajte nakon što se ohladi uz slatko vrhnje Dolcela.

(Hayat)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE