EVO ŠTA RADITE POGREŠNO KADA KOD KUĆE PEČETE PIZZU

11 jan | 08:42
Pizza je omiljeno jelo i velikih i malih. Ako ste među onima koji vole sami ispeći pizzu i začiniti je omiljenim sastojcima po želji, ovo je za vas.

Ako sami pripremate tijesto za pizzu, jedna od najčešćih pogrešaka je da tijesto ne ostavite postrani da se “odmori”.

Nikako nemojte tijesto, kada je vrijeme, rastezati valjkom za tijesto. Činite to rukama. Ako se tijesto “povlači” nakon što ga razvučete, to znači da ga je potrebno ostaviti još malo da se odmori na sobnoj temperaturi.



Nemojte na tijesto stavljati gotove, kupovne umake od paradajza. Napravite ga sami. Uzmite sok od paradajza, zasolite po želji, dodajte malo bosiljka ili origana i namažite tijesto.

Ne pretjerujte sa sastojcima na pizzi. Ako stavljate pršut, naprimjer, pazite da ne dodajete i ostale slane sastojke zbog kojih pizza može postati preslana i nejestiva.



Nedovoljno vruća pećnica još je jedna od pogreški pri pečenju pizze. Za ostala jela morali biste paziti da pećnicu ne zagrijavate prejako, ali to nije slučaj s pizzom. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta.



(Hayat / Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE