TRUMP SE PREDOMISLIO, IPAK NEĆE OTPUSTITI GLAVNOG EPIDEMIOLOGA: ON JE SJAJAN MOMAK

Predsjednik SAD-a Donald Trump u ponedjeljak je hvalio vodećeg američkog epidemiologa Anthonyja Faucija i rekao da ga neće otpustiti iz svog kriznog štaba, iako je tek nekoliko sati prije podijelio tvit kojim se zagovara njegova smjena.

Trump je kazao na konferenciji za medije da se on i Fauci “od početka” slažu po pitanju koronavirusa, uprkos tome što je prethodno podijelio objavu na Twitteru koja poziva na izbacivanje Faucija iz kriznog stožera.

Ugledni američki liječnik ranije je u intervjuu za CNN kazao da kako bi ranije uvođenje strožih mjera spasilo više života. U Americi je dosad od koronavirusa umrlo više od 23 tisuće ljudi.

Fauci je na konferenciji za medije u ponedjeljak i sam reterirao i kazao da je CNN-u odgovarao na hipotetska pitanja te je naglasio da je Trump slušao njegove savjete.

  • Ja mislim da je on sjajan momak – kazao je potom Trump. 

Glasnogovornik bijele kuće Hogan Gidley kazao je prije konferencije da je Trump podijelio objavu na Twitteru zbog dijela koji se odnosi na, prema Trumpu, lažne medijske navode o zatvaranju američke granice za putnike iz Kine.

  • Fauci sada govori da smo mogli spasiti više ljudskih života da je Trump slušao stručnjake. Fauci je govorio ljudima 29. februara da ne postoji razlog za brigu te da koronavirus uopće ne predstavlja prijetnju za SAD. Vrijeme je da se Fauci smijeni – napisala je na Twitteru članica Republikanske stranke DeAnna Lorraine, što je podijelio Trump.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HITNO POJAČANJE STIGLO: EVO KOJI TEREN PRETRAŽUJU DVA TIMA KOJA TRAŽE...

0
Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.