BOKSAČICA POSTALA MEDICINSKA SESTRA: ODLUČILA SAM POMOĆI DRUGIMA

Imala sam izbor, mogla sam ostati kod kuće, ne raditi ništa i čekati novac od države. Ne, dobila sam dozvolu i odlučila sam pomoći drugima, rekla je boksačica Kim Clavel

Na ruke je umjesto boksačkih rukavica navukla zaštitne rukavice, umjesto štitnika za zube stavila je zaštitnu masku, a sportsku odjeću zamijenila je onom medicinskom. I upustila se u najteži meč u karijeri.

Kanadska boksačica Kim Clavel (29) je u karijeri pobijedila u svih 11 mečeva, a sada je odlučila boriti se s koronavirusom.

Brojne bolnice širom svijeta bore se s manjkom doktra i medicinskih sestara. Brojni radnici rade do iznemoglosti jer ih jednostavno nema ko zamijeniti pa im je svaka pomoć dobrodošla. Kim je završila školu za medicinsku sestru i ima određeno iskustvo u tome poslu. Ponudila se jednoj kanadskoj bolnici kako bi im olakšala posao i oni su to rado prihvatili. Mečevi su joj ionako otkazani, a trenirati ne smije. Pa je odlučila napraviti nešto korisno.

  • Neki ne razumiju situaciju s koronavirusom i ne žele ostati u svojim sobama. To je veoma teško. Mi moram biti i medicinske sestre i psiholozi u isto vrijeme – rekla je Clavel.

Broj zaraženih u svijetu prešao je brojku od dva miliona i doslovno cijeli svijet vodi bitku sa zlokobnim virusom. U Kanadi je dosad zaraženo 27.000 ljudi, ali puno težu bitku vode njihove komšije. U SAD-u je više od 600.000 zaraženih. Situacija je jako ozbiljna, ali Kim kaže da se ne boji iako je svjesna da je njen posao najizloženiji.

  • Nisam uplašena, znam kakav je rizik, ali ne bojim se. Želim pomoći ljudima i ne razmišljam o sebi. Pratim pravila i štitim se, jer želim zaštititi ostale ljude.  Imala sam izbor, mogla sam ostati kod kuće, ne raditi ništa i čekati novac od države. Ne, dobila sam dozvolu i odlučila sam pomoći drugima. Osjećam da mogu napraviti razliku.

Kanađanka je u ovim teškim vremenima pokazala zaista veliko srce svjesna rizika da se i sama može zaraziti te tako ugroziti svoju karijeru koja je u naletu.

No ona o tome ne razmišlja. Glavna misija joj je zaštititi druge ljude. A to je za skinuti kapu i odati priznanje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MISTERIJA NESTANKA DANKE ILIĆ (2): ŠTA TO SKRIVAJU NJIVE NA PORODIČNOM...

0
Cijela Srbija i region sa strijepnjom već 4. dan iščekuju da li će policija i ovog jutra nastaviti sa kopanjem i radovima u okolini mjesta nestanka Danke Ilić u potrazi za dokazima i rješenjem misterije.