OVO MORATE PROBATI: BRZE PUNJENE PAPRIKE SA SIROM

15 feb | 07:12

Napravite fantastičan obrok za samo 30 minuta.

Sastojci:

  • tri do četiri crvene paprike
  • 100g kačkavanja
  • 200g piletine
  • nekoliko većih pečuraka
  • manja glavica crnog luka, ili mladi luk
  • začini (so, biber, kari, majčina dušica)
  • supena kašika maslinovog ulja


Priprema:

Na maslinovom ulju propržite sjeckan luk, dodajte sitno sjeckanu piletinu i pečurke. Možete i samljeti piletinu u sjecku, ili je ostaviti da bude u komadićima. Dodajte začine i kuvajte samo dok ne ispari sva voda, prenosi CdM.

Paprike presijecite na pola, nauljite sa malo ulja i poređajte u pleh ili posudu za pečenje.Napunite sa mesom, pa stavite preko rendani kačkavalj (možete i samo zatvoriti listićima).

Pecite na 150 stepeni oko 10-15 minuta, dok paprike ne dobiju rumenu boju. Možete ukrasiti peršunom i služiti uz sos po izboru.



(Hayat/Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE