NA DANAŠNJOJ VANREDNOJ SJEDNICI VIJEĆA MINISTARA BIH O PRINCIPIMA RASPODJELE POMOĆI ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

Vijeće ministara BiH razmatrat će danas na vanrednoj sjednici prijedlog odluke o principima raspodjele materijalne i finansijske međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje.

Ministri će razmatrati i prijedlog odluke o prihvatanju makrofinansijske pomoći EU i prijedlog odluke o dopunama odluke o oslobađanju od obračuna i plaćanja indirektnih poreza i povratu već plaćenih indirektnih poreza na opremu i sredstva donirana od domaćih i međunarodnih subjekata za potrebe prevencije, suzbijanja i otklanjanja epidemije prouzrokovane virusom korona.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o postupanju u procedurama za prijem donacija BiH namijenjenih za odgovor i suzbijanje širenja zarazne bolesti izazvane virusom korona.

Pred ministrima će se naći Nacrt zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa BiH za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće, kao i prijedlog odluke o ograničenju kretanja i boravka stranaca u BiH.

Na dnevnom redu je i prijedlog rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti agenta Vijeća ministara pred Evropskim sudom za ljudska prava i informacija o stanju i aktivnostima u vezi sa problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Čerkezovac, na Trgovskoj gori u Hrvatskoj, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Sjednica će biti održana sa početkom u 9.00 časova, a po njenom okončanju bit će objavljeno saopštenje, prenosi Srna.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE