IZNENADIT ĆETE SE: AKO PROSIPATE VODU U KOJOJ KUHATE TJESTENINU, POSLIJE OVOG NEĆETE NIKADA

27 feb | 08:44

Tjestenina je mnogima čest izbor na meniju. Brzo se kuha, a može i da se kombinuje s raznim sastojcima i umacima.

Pravi ljubitelji tjestenine znaće i koju vrstu da skuhaju u zavisnosti od sastojaka s kojima žele da je pomiješaju.

Mnogi tjesteninu kuhaju u slanoj vodi koju nakon kuhanja jednostavno prospu u sudoperu.



Kakva greška! Slavni kuhari tu vodu nazivaju 'zlatnom tečnošću' i čuvaju je za pripremu umaka.

Voda u kojoj se kuhala tjestenina zgusnuće umak pa neće biti potrebno da dodajete druge sastojke koji bi odradili taj posao, a uz to, daće mu posebno pun ukus.

Sljedeći put ne prosipajte vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu, već je zamrznite ukoliko ne želite odmah da je iskoristite.



(Hayat / Foto: Arhiv)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE