JEDNOSTAVNE I PREUKUSNE: TELEĆE ŠNICLE ZAPEČENE SA SIROM

2 mar | 08:16

Ako nemate ideju šta ćete danas za ručak, isprobajte ovaj recept!

Sastojci (za 4 osobe)

12 telećih šnicli (po 60 g), 2 kašike masti, so, biber, 150 ml supe (instant), 400 g rezanaca, parče mocarele (125 g), 50 g gauda sira, ementalera ili nekog običnog kačkavalja, 3 kašike origana, bosiljka ili nekog drugog začinskog bilja



Način pripreme

Meso proprati, prosušiti čistom kuhinjskom krpom i ispržiti, sa svake strane po 3 minuta dok ne dobije rumenu boju.

Meso izvaditi, posoliti, pobiberiti i staviti u nauljeni pleh. Doliti supu i mast od pečenja mesa i malo ukuhati na jakoj vatri i bez poklopca.

U međuvremenu, skuhati rezance u slanoj vodi, onako kako je naznačeno u uputstvu sa pakovanja. Sir grubo izrendati. Origano, bosiljak ili neko drugo začinsko bilje pomiješati sa sirom i time posuti isprženo meso.

Staviti u rernu i peći sve dok se sir ne istopi. Rezance procijediti, naglo ohladiti pod mlazom vode i ostaviti ih da se u potpunosti ocijede (po ukusu ih promiješati sa komadićem maslaca).

Obarenu tjesteninu servirati uz mekane teleće šnicle zapečene sirom.

Po želji, ukrasiti svježim listićima nekog začinskog bilja.



(Hayat / Foto: Pixabay )

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE