MORATE PROBATI ZAPEČENE ŠPAGETE S PET VRSTA SIRA

4 mar | 03:00

Pronašli smo video koji nas je instantno natjerao na glad, pa smo odlučili kako je svakako vrijedan dijeljenja s ostatkom foodie svijeta...

Tjestenina pripremljena na ovaj način privukla nas je najprije zbog činjenice da se recept ne sastoji od hiljadu, već tek nekoliko jednostavnih koraka, a na kraju, kada je ručak gotov, na tanjiru se nalazi fina, kremasta i aromatična tjestenina. 

Za pripremu će vam biti potrebno tek nekoliko sastojaka. Prvi korak bit će prženje češnjaka i čili papričice na maslinovom ulju. Toj kombinaciji dodajte umak od rajčice, začinite omiljenim začinima, pa ubacite i al dente skuhane špagete.

Špagete i umak potrebno je najprije dobro izmiješati, a zatim se osjećajte u potpunosti slobodni začiniti ih omiljenim sirevima. Dodajte mozzarellu, brie, camembert, sir s plemenitom pljesni, cheddar, goudu, podravec, parmezan... Preostaje vam još samo sve zajedno ubaciti u pećnicu, pa zapeći desetak minuta na 200 stupnjeva dok se na siru ne stvori tanka zlatna korica. 

Tjesteninu izvadite iz pećnice, pa navalite na nju ravno iz posude za pečenje. Vjerujemo kako će upravo na taj način ovo jelo imati najslasniji okus.

Pogledajte cijeli postupak pripreme OVDJE.

Dobar tek! 



(Hayat/Foto: Screenshot)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE