PUNJENE ŠNICLE S KROMPIRIĆIMA

10 mar | 08:13

Odličan porodični ručak za čiju pripremu ne treba mnogo vremena.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 8 šnicli (po 100 g, meso po izboru)
  • čen bijelog luka
  • veza začinskog bilja (peršuna, mirođije, celera)
  • kašičica senfa
  • 2 kašike prezli
  • so, biber
  • 750 g krompira
  • 250 g paradajza


Način pripreme

Meso izlupati, isjeckati začinsko bilje i bijeli luk. Pomiješati ih sa senfom i prezlama, pa posoliti i pobiberiti, piše Stvarukusa. Dobijenom masom prema¬zati šnicle, preklopiti ih i probosti čačkalicom. Pržiti šnicle oko 25 minuta.

Oljuštiti i oprati krompire, pa ih isjeći na kocke i bariti oko 5 minuta u posoljenoj vodi. Preliti paradajz vrelom vodom, oljuštiti ga, odstraniti sjemenke i isjeckati na kockice.

Ispržiti krompire, umiješati paradajz, malo prodinstati i servirati uz meso.



(Hayat/Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE