OVO MORATE PROBATI: LAZANJE S PILETINOM I ŠPINATOM

11 mar | 08:14

Super ukusni ručak u kojem ćete uživati, a čija priprema ne uzima mnogo vremena.

Sastojci:

  • pakovanje tjestenine za lazanje,
  • 3 šolje kisele pavlake,
  • 300 ml bujona (pilećeg ili biljnog, po ukusu),
  • 1 šolja rendanog parmezana,
  • 30 g putera,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • pola glavice crnog luka,
  • 4 čehna bijelog luka,
  • 5 komada isjeckanih gljiva,
  • 1 komad pilećih prsa,
  • so, biber,
  • 4 šolje bijelog sira,
  • 100 g špinata.


 Priprema: Zagrijte rernu na 175 stepeni. Tjesteninu za lazanje skuhajte prema uputstvu s pakovanja, da budu al dente. U zagrijanu šerpu naspite bujon, kiselu pavlaku, parmezan i puter. Kuhajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne u jedinstvenu masu. U zagrijanu tavu dodajte maslinovo ulje i crni luk. Prodinstajte crni luk i dodajte bijeli luk i sjeckana pileća prsa. Dinstajte nekoliko minuta pa dodajte gljive. Dinstajte još malo, posolite i pobiberite i sklonite s vatre. Blago premažite maslinovim uljem vatrostalnu posudu za pečenje. Redajte sljedećim redom: tjestenina, bijeli sir, mješavina iz tave, mješavina iz šerpe, špinat. Redajte tako dok imate sastojaka. Na kraju pospite sirom, piše Kuharica. Pecite u rerni oko 1 sat, ili dok površina ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite toplo, a preko pospite parmezan ili sir po želji i ukusu.



(Hyat/Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE