GRANIČNA POLICIJA BIH DOBILA 99 NOVIH POLICAJACA

U zgradi Granične policije BiH u Sarajevu upriličeno je potpisivanje rješenja o činovanju desete klase kadeta te policijske agencije.

Osnovna obuka desete generacije kadeta trajala je od 7. 10. 2019. godine do 30. 4. 2020. godine, a školovanje je uspješno okončalo 99 kadeta Granične policije BiH. Za najboljeg među kadetima proglašen je Miloš Bojanić s prosjekom 5.0

S obzirom na pandemije covid-19, ceremonija nije upriličena pred ministrom sigurnosti BiH, no ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić upriličio je potpisivanje rješenja o činovanju, rješenja o raspoređivanju i ugovora o radu.

Galić je tom prigodom istaknuo kako je u trenutku brojnih izazova s kojima se susreće Granična policija BiH, ovo važno kadrovsko pojačanje za tu policijsku agenciju.

  • Ne dvojim u vašu odlučnost i predanost da prihvatite sve profesionalne izazove. Ponosno nosite policijsku odoru i budite uzor u svojoj obitelji i cijeloj zajednici. Vaša profesija veoma je značajna i zahtjevna, a od vas se očekuje da permanentno radite na svom stručnom i profesionalnom usavršavanju, zakonito i dosljedno, ne praveći nikakve razlike prema bilo kome. Odabrali ste pravi, ali trnovit put kojim ćete ići tijekom svog profesionalnog rada. Budite ustrajni i ponosno obranite titulu koju nosite, poručio je Galić mladim kolegama.

Oni su primljeni na probni rad od 12 mjeseci u kojem će obavljati poslove granične kontrole i nadzora graničnog pojasa.

To je prva generacija kadeta koja je školovana po nastavnom planu i programu osnovne obuke usklađene sa standardima Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu FRONTEX, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE