OTIŠLA JE U PARK DA PROSLAVI UKIDANJE KARANTINA, OKLIZNULA SE I PALA SA 35 METARA VISINE

Mlada Kazahstanka okliznula se i pala sa litice visoke 35 metara u smrt, dok je pozirala za fotografiju u Turskoj.

Olesja Suspicina (31) nestala je sa vidika svoje prijateljice dok se namještala za fotografiju u turističkom gradu Antalija na jugozapadu Turske, piše “DailyMail”.

Tragedija se dogodila u nedjelju, nakon što je vlada ukinula karantin koji je bio uspostavljen u gradu zbog pandemije korona virusa. Navodi se da je Olesja otišla u šetnju popularnim parkom Duden, poznatom po vodopadima, da proslavi završetak višesedmične kućne izolacije.

Tokom šetnje odlučila je da se slika na ivici litice sa vodopadima u pozadini. Ona se popela preko bezbjednosne ograde i namještala se da pozira pred svojom prijateljicom. U jednom trenutku se okliznula na travi, izgubila ravnotežu i pala pravo u smrt.

Njena prijateljica je užasnuta pozvala hitnu pomoć. Lokalni spasioci su kasnije pronašli Olesjino tijelo i izvukli ga iz vode.

Rođaci žrtve rekli su da je turska policija ispitala slučaj i zaključila da je u pitanju nesreća. Olesja je u Antaliji radila kao turistički vodič posljednjih pet godina.

  • Uvijek ću se diviti ljepoti turske prirode. Ovo je moj raj – napisala je ona na jednoj ranijoj slici koju je postavila na Instagram.

Njen rođak Juri rekao je da je Olesja bila pametna i vedra osoba, dok su njeni prijatelji izrazili tugu zbog njene smrti i uputili saučešće porodici na društvenim medijima.

  • Olesja je uvijek voljela more i sanjala je da živi u Turskoj. Ostvarila je svoj san. Više od svega voljela je osjećaj slobode. Ovo je nepopravljiv gubitak – rekla je bliska prijateljica žrtve Olga Kravčuk.

Olesjino tijelo će u subotu biti preneto iz Turske u Kazahstan, a sahrana će se održati u njenom rodnom gradu Konstanaju.

“DailyMail” podsjeća da je Turska zatvorila škole, restorane i kafiće kako bi se izborila sa pandemijom novog korona virusa. Iako su neka radna mjesta ostala otvorena, u zemlji je djelimično uvedena samoizolacija, a granice su zatvorene.

Turska je na sedmom mjestu u svijetu po broju slučajeva infekcije Covidom-19, sa 117.589 zaraženih i 3.081 smrtnih slučajeva, podaci su portala Worldofmeters.info.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAKIĆ O MOGUĆEM POVEĆANJU CIJENA STRUJE: NEMAMO UGLJA, NEMAMO PROIZVODNJE

0
Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, kazao je nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije u Federaciji Bosne i Hercegovine.