U TURSKOJ PRVI PUT OD 30. MARTA DNEVNI BROJ ZARAŽENIH MANJI OD 2.000

U Turskoj su u posljednja 24 sata potvrđena 1.983 slučaja zaraze koronavirusom i 78 smrtnih slučajeva.

Ministar zdravstva Fahrettin Koca saopćio je kako je provedeno 36.318 testiranja na prisustvo koronavirusa i da su u tim okvirima potvrđena 1.983 nova slučaja zaraze.

U saopćenju objavljenom na Twitteru navodi se kako je u posljednja 24 sata preminulo 78 osoba, a oporavilo se 4.451.

Ukupan broj testiranja povećan je na 111.366, zaraženih na 124.375, a preminulih na 3.336. Broj pacijenata na odjelima za intenzivnu njegu je 1.445, a pacijenata na respiratorima 778. Ukupan broj oporavljenih iznosi 58.259.

  • Prvi put od 30. marta dnevni broj zaraženih je manji od 2.000. Broj novih slučajeva oporavljenih iznosi gotovo 2,5 puta više – rekao je Koca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE