PRESOLILA SI RUČAK? OVAJ SASTOJAK ĆE USPJEŠNO NEUTRALIZIRATI PRESOLJENO JELO

30 apr | 14:14

Ako slučajno staviš previše soli u jelo, ovaj sastojak možeš staviti u lonac kako bi spasila jelo. 

Poznato je da nije dobro stavljati previše soli u jela. U krajnjoj liniji, uvijek se naknadno može dodati malo soli. Ali, ako presolimo jelo, teško ga je 'popraviti'. Međutim, čak i za to ima rješenje! 

Postoji jedan jednostavan trik s pomoću kojeg možeš odmah popraviti presoljeno jelo.  

Ako primijetiš da je tvoje jelo preslano, oguli jedan krumpir i stavi u lonac. Škrob iz krumpira 'upit' će sol te oduzeti jelu slani okus. Osim toga, krumpir ima neutralan okus – ako se ostavi u komadu – te ne mijenja okus jela. 

Ovaj trik ne funkcionira samo sa solju! Naime, krumpir može neutralizirati i druge začine. 



(Hayat / Foto: Arhiva)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE