ZBOG OVE MALE IZMJENE U RECEPTU KROMPIR SALATU ĆETE JESTI SVAKI DAN

3 maj | 17:44

Krompir salatu mnogi izbjegavaju zbog jakog mirisa luka. Iz tog razloga, posebno oni koji luk ne vole, ovu salatu spremaju na malo drugačiji način.

Sastojci:

1 kg krompira



1 veći krastavac (oko 250 gr)

suhi začin

sirće

senf

brašno

maslinovo ulje



mirođija

peršun

Priprema:

Obarite u slanoj vodi oljušten krompir isječen na kolutove ili kockice po želji. Par kolutova izgnječite, dolijte vodu od kuhanja i razmutite kašičicu brašna pa zakuhajte sa suhim začinom, piše Kurir.



Kad se ohladi, u preliv dodajte jabukovo sirće i senf po ukusu. Oljuštite i isjecite krastavac, pomiješajte sa ohlađenim krompirom i prelivom, dodajte peršun, mirođiju, so i biber po ukusu, kao i maslinovo ulje.

Dobro rashladite, pa servirajte dekorisano režnjevima zelene paprike i kolutovima paradajza.



(Hayat / Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE