RECEPT ZA NAJBOLJI PIRE KROMPIR - CIJELI ŽIVOT GA KRIVO RADIMO...

5 maj | 07:44

Ljudi najčešće pire krompir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Ima li boljeg priloga od pire krumpira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog. 

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da ljudi na potpuno krivi način pripremaju pire krompir.

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krompir kuhamo u krivoj tekućini - vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac. 

Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krompir:

  • U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 kašike maslinovog ulja i 3 kaškice maslaca
  • Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak 
  • Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta 
  • Procijedite krompire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krompir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krompirima


Propasirajte krompir

Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krompira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi - krompira i tekućine u kojoj se kuhao.



(Hayat / Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE