ČUVAR ODBIO DA IM PUSTI KĆERKU U PRODAVNICU JER NIJE IMALA MASKU: DOBIO METAK U GLAVU

Žena, suprug i sin optuženi su za ubistvo radnika obezbjeđenja, jer nije dozvolio kćerki da uđe u prodavnicu “Family Dollar” jer nije nosila masku za lice u jeku pandemije koronavirusa.

Kalvin Manerlin (43) upucan je u potiljak ispred radnje u američkom gradu Flint, a do incidenta je došlo poslije svađe sa 45-godišnjom Šarmelom Tig, pošto ovaj radnik obezbjeđenja nije pustio u radnju njenu kćerku bez maske.

Video pogledajte i OVDJE

Ova trgovina ne uslužuje mušterije bez zaštitne opreme, a Šarmeli to nije bilo pravo, te je vikala na Kalvina i pljunula ga u jednom trenutku. Pošto je otišla sa lica mjesta, ubrzo se vratila sa mužem Lerijem Tigom (44) i Ramonjeom Bišopom (23), koji su navodno napali radnika obezbjeđenja i upucali ga u potiljak. Prema navodima medija, obarač je povukao Šarmelin sin.

Šarmel je uhapšena, a osumnjičeni Leri i Ramonje i dalje su u bjekstvu. Svo troje se terete za ubistvo sa predumišljajem i preti im doživotna robija. Kako prenosi BBC, kćerka nije optužena.

  • Smrt Kalvina Manerlina je besmislena i tragična, a oni koji su krivi će odgovarati – kazao je lokalni tužilac.

Majka ubijenog radnika obezbjeđenja, Bernadet, neutješna je i u šoku.

  • Moj sin je samo radio svoj posao – priča skrhana Bernadet.

Novac za sahranu

Na internet stranici “GoFundMe” pokrenuta je akcija da se skupi novac za sahranu Manerlina. Do sada je skupljeno skoro 100.000 dolara, a Kalvin iza sebe ostavlja osmoro dece.

Guverne Mičigena Grečen Vitmer naredila je svim građanima ove države da nose maske ili nešto što prekriva lice kada idu u prodavnice i druge objekte kako bi se spriječilo dalje širenje koronavirusa. Prodavnice imaju pravo da vrate mušteriju ukoliko sa sobom nema masku.

Prema poslednjim podacima, u Sjedinjenim Američkim Državama 1.212.955 ljudi je zaraženo koronavirusom, dok je 69.925 preminulo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U SARAJEVU DANAS HITNA SJEDNICA SKUPŠTINE KS: IMA SAMO JEDNU TAČKU...

0
Informacija o poduzetim aktivnostima nadležnih sigurnosnih i drugih institucija u okviru kojih će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo, jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice kantonalne skupštine koja će biti održana danas.