PALAČINKE OD HELJDINOG BRAŠNA SA POVRĆEM, SIROM I JAJIMA

8 maj | 05:01

Sastojci:



  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • 50 grama heljdinog brašna
  • 50 grama pirinčanog brašna
  • 50 ml mlijeka
  • 50 ml mineralne vode


Punjenje:

  • 1 jaje
  • paradajz
  • pola nasjeckanog praziluka
  • sušeni paradajz u ulju
  • Mocarela


Priprema:

Umutite jaje s malo soli u velikoj posudi.

Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu, i sve dobro promiješajte.

Dobro zagrijte tiganj za palačinke, pramažite s malo ulja i pecite ih. Ukoliko želite da ih punite jajem i sirom slijedite sljedeće korake:

  • Kada palačinka počne da dobija zlatni rub, okrenite je, te pustite drugu stranu da se malo zapeče, nekih 20-30 sekundi.
  • Tada ponovo okrenite palačinku, te u sredinu razbijte cijelo jaje.
  • Lagano rasporedite bjelanca po površini palačinke, pazeći da ne oštetite žumanca.
  • Ako želite da vam žumance bude u sredini palačinke, dodajte ostale namirnice kojima želite da ih punite.
  • Nakon što ste dodali sve sastojke po želji, uz pomoć noža za palačinke lagano utisnite liniju na jednoj strani palačinke, te je savijte prema sredini.
  • Ponovite sa svim stranama, dok ne dobijete “paketić”, i odmah poslužite.




(Hayat / Foto: Arhiva)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE