MEKANE I UKUSNE! TANKE LEPINJE SA PAVLAKOM

14 maj | 16:31
Predlažemo ove tanke lepinje. Probajte, nećete se pokajati.

Potrebno je: 

- 350-400 gr brašna 

- 200 ml. mlijeka 

- 200 gr kisele pavlake 

- 20 gr kvasca 

- 15 gr soli 

- 1 kašičica šećera 

- sjemenke susama i kima.

Priprema: 

Rastopiti kvasac u malo mlijeka dodati kašičicu šećera da kvasac nadođe. U činiju sipati nadošli kvasac, dodati ostatak mlijeka, kašiku punu pavlake. Zatim, dodati brašno i zamijesiti glatko tijesto mekše. Ostaviti na stolu pokriveno 20 minuta da nadođe. 

Izdvojiti 4 lopte i svaku loptu razvući rukama koju umačete u ostatak pavlake.Razvlačite tijesto od sredine ka spoljnim ivicama tako da Vam sredina bude tanja a krug lepinje puniji. Pleh pobrašniti pa staviti lepinje. 

Svaku lepinju dobro namazati pavlakom, i po ivici, a u sredinu staviti sjemenke susama krupne soli i kima po želji. 

Peći na 220 stepeni C oko 15-20 min. .Pokriti krpom da malo omekšaju. Sjajne su...



(Hayat / Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE