UMJESTO POHOVANIH: TIKVICE UZ SOS OD KISELE PAVLAKE

31 maj | 02:39

Kod nas ih domaćice najčešće pohuju ili griluju, u ovom receptu su narendane i pržene.

Tikvice se koriste u raznim varijantama, zato što ukus tikvice ne remeti ostale sastojke. Neki smatraju da su one savršeno povrće - dijetalno, zdravo i ukusno. Pravo su osvježenje u odnosu na krompir i rižu koji su najčešće na našim tanjirima kao prilog. Kod nas ih domaćice najčešće pohuju ili griluju, u ovom receptu su narendane i pržene.

Sastojci:

- 3 jaja 

- 3 kašike brašna 

- 2 veće tikvice 

- so i biber 

- 1 čaša (180 ml) kisele pavlake 

- struk peršuna 

- struk vlašca

Priprema:

Narendajte tikvice. Dodajte im jaja, brašno, so i biber. Ako vam smjesa izgleda pregusto ili prerijetko dodajte mlijeko ili brašno - treba da bude nešto gušća od smjese za palačinke.Kašikom stavljajte na zagrijano ulje smjesu. Pecite ih s jedne i druge strane dok ne poprime zlatno-žutu boju.

U kiselu pavlaku nasjeckajte peršun i luk vlašac. Dodajte i malo limunovog soka.



(Hayat / Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE