KAKO PRAVILNO IZREZATI BAKLAVU

3 jun | 09:51

Za Bajram se najčešće priprema baklava, a zatim sve druge vrste kolača zalivenih agodom.

I dok je nekima priprema baklave izuzetno jednostavan proces i začas slože jufke, tirit i orahe, zatim je izrežu, peku i zaliju agdom, a onda ta baklava izgleda kao iz kuharice.

Sa druge strane mnoge domaćice se ne usuđuju napraviti baklavu jer im djeluje prekomplicirano, dok druge koje naprave ovu tradicionalnu poslasticu "padaju na ispitu" prilikom rezanja na baklave.



I zaista rezanje baklave izgleda kao matematički problem pa mnogi posežu i za linijarom.

Donosimo vam šablon kako na pravi način izrezati baklavu, samo malo strpljenja i "znate kako kažu, tri puta mjeri, jednom sijeci".



(Hayat / Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE