NAPRAVITE DOMAĆI SLADOLED ZA SAMO PET MINUTA

3 jun | 16:45

Budući da je potrebno mućkanja, bacanja i gnječenja korisno je koristiti rukavice ili krpu da se ruke ne smrznu.

Ukusni domaći sladoled možete napraviti veoma lako za samo pet minuta i to bez korištenja miksera. Potrebne su vam samo vrećice. U manju vrećicu se dodaje mlijeko, vrhnje i ekstrakt ili sirup prema želji, a u veću led i krupna sol. Budući da je potrebno mućkanja, bacanja i gnječenja korisno je koristiti rukavice ili krpu da se ruke ne smrznu. Potrebno je mućkati oko 5 – 10 minuta ili dok se tekući sastojci ne stisnu.

Sastojci za domaći sladoled:

- 1/2 šoljice punomasnog mlijeka

- 1/2 šoljice vrhnja za šlag

- 1/4 šoljice šećera

- 1/2 kašike ekstrakta vanilije

- 1 supena kašika krupne soli

- led

Priprema:

1. Pomiješajte mlijeko, šećer i vaniliju i ulijte u plastičnu vrećicu. Prema želji dodajte i čokoladni sirup. Ako vrećica ima zatvarač zatvorite ga i oprezno gnječite vrećicu da se sastojci dobro pomiješaju.

2. Zatim napunite veću vrećicu ledom do polovice i dodajte krupnu sol. Stavite manju vrećicu u veću, istisnite zrak i zatvorite je.

3. Pet do deset minuta tresite, gnječite vrećicu i pritom se dobro zabavite.

4. Izvadite sladoled iz vrećice i poslužite sa šlagom, voćem ili čokoladom.



(Hayat / Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE