BOLNA ISPOVIJEST PJEVAČICE: POGINULA JE NA PETI ROĐENDAN MOGA SINA

Krajem marta u saobraćajnoj nesreći poginula je sestra pjevačice Verene Cerovine, Dajana Cerovina, koja je život izgubila na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi u mjestu Obodina. Nakon više od 40 dana, pjevačica ne može da se pomiri sa sudbinom koja je zadesila, a smrt sestre opisuje kao nešto najgore što joj se u životu dogodilo.

  • Taj dan je izgledao tako da sam se smijala iz sveg glasa, jer nisam mogla da povjerujem da se to zaista desilo. Kada su me svi iz porodice počeli zvati i plakati na telefon, sve sam manje vjerovala da je to istina. Sama sam ubjeđivala roditelje da ću čim dođem u Trebinje sve da rješim kao i uvijek, pa i to i da to nije istina. Jer kroz život sam navikla da se sve rješi, pa sam mislila da i to mogu. Toliko nisam vjerovala da sam svoju sestru zvala od Sarajeva do Trebinja na telefon u nadi da će se javiti. Poginula je na peti rođendan moga sina. Od ogromne sreće do prevelike doživotne tuge. Da volim i mrzim najviše na svijetu taj datum – iskreno je rekla Verena za „Blic“, a onda se nadovezala kako su reagovali njeni roditelji na smrt kćerke.
  • Mislim da samo oni roditelji koji su izgubili nekoga mogu da znaju kako je mojim roditeljima. Posebno mojoj majci, koja je živa, a nije od tog dana. Dajana je bila prvo dijete, prvo unuče. Najviše poslušna, najsavesnija, najodgovornija od nas troje je bila – kazala je Cerovina.

Pjevačica je do detalja opisala tragediju koja se dogodila na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi u mjestu Obodina.

  • Za vrijeme proklete izolacije, žurila je kući da napravi bratu večeru, ali ta njena žurba iznosila je 60 na sat. Kad bih vam rekla koliko joj je sati trebalo da stigne iz Trebinja do Sarajeva ne biste mi vjerovali. Uvijek je bila pažljiva i stalno je opominjala mene i brata da ne žurimo i ne vozimo brzo. Izgubila je kontrolu nad vozilom, dobila ubrzanje u blagu krivinu i eto… Otišla je odmah. Nije joj bilo spasa. Najveća tuga je što je poginula pored naselja gdje sam živjela sa mojim bratom i mojim roditeljima, žurila je zbog policijskog sata – emotivno je izustila detalje pjevačica, a onda se nadovezala na to kako će pamtiti svoju pokojnu sestru Dajanu.
  • Pamtitću je kao najveći oslonac u svom životu, bila je iza mene kao stijena. Radovala se mom uspjehu i svima govorila da sam njena sestra. Pamtit  ću je kao najskromniju osobu koju sam ikada upoznala u svom životu i kojoj je za život bilo potrebno malo. Voljela je mog sina Džana, koliko je on nju volio i koliko mu nedostaje. Tri života mi ne bi bila dovoljna da bih sve opisala – istakla je Verena.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OLUJE U PAKISTANU I AFGANISTANU ODNIJELE 140 ŽIVOTA

0
Broj poginulih u olujama u Afganistanu i Pakistanu popeo se na najmanje 137 u proteklih nekoliko dana, a u nekim područjima očekuje se još obilnih padavina.