KADA KORISTITI DRVENU, A KADA PLASTIČNU DASKU ZA SJEČENJE?

7 jun | 22:00

Ukoliko kod kuće imate i plastičnu i drvenu dasku za sječenje, ne bi bilo loše da znate šta na kojoj možete da sjeckate.

Na drvenoj dasci ne bi trebalo da siječete meso. 

Razlog je jednostavan: komadiće mesa koji se zadržavaju u pukotinama na dasci je veoma teško očistiti. Zato meso sijecite na plastičnoj dasci, a drvena neka služi za sjeckanje povrća. 

Luk takođe ne bi trebalo sjeckati na drvenoj dasci jer upija mirise. Umjesto toga koristite plastičnu dasku.



(Hayat / Foto: Screenshot)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE