PRIPREMITE BRZO I LAKO: POTAŽ OD MRKVE, KRUŠKE I ĐUMBIRA

7 jun | 23:04

Potaž koji osvaja ukusom i baš svako će ga obožavati.

Sastojci:

- 650 g mrkve

- 2 velike kašike ulja

- 3 prase

- 2 stabiljke celera

- 4 čehna bijelog luka

- 2 kruške

- 4 male kašike mljevenog đumbira

- 1 1/2 male kašike mljevenog koriandera

- 1 mala kašika senfa

- 1/4 male kašike soli

- 1/4 male kašike bibera

- 5 šolja vode

- 1 šolja bijelog vina

- 6 velikih kašika isjeckanih pistaća

- 6 velikih kašika grčkog jogurta 

Priprema:

Povrće oprati, očistiti i isjeći na manje komade. Tepsiju obložiti sa papirom za pečenje. Isječenu mrkvu staviti u pripremljenu tepsiju i posuti sa 2 male kašike ulja. Peći 25-30 min. na temperaturi od 200°C.  U šerpu usuti 2 male kašike ulja i kad se ulje ugrije dodati prasu i dinstati 3 min. Zatim dodati celer, bijeli luk i nastaviti sa dinstanjem 3 min. Dodati očišćene i oguljene kruške, djumbir, koriander, senf, so, biber i dinstati još 2 min. Zatim usuti vodu i vino. Kuhati na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Na kraju dodati mrkvu. 

Kuhano povrće usuti u blender. Isječene pistaće malo propržiti. Supu služiti sa pistaćima i jogurtom.



(Hayat / Foto: Screenshot)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE