NE MOŽETE ODOLJETI: PANAKOTA SA MALINAMA

10 jun | 23:42

Predstavljamo vam oprobani recept za tradicionalni italijanski desert, panakotu.

Servirajte je sa sosom od malina koji će savršeno dopuniti njen blagi, slatki ukus.

Sastojci:

  • 400 ml pavlake za kuhanje
  • 200 ml mlijeka
  • 75 grama šećera
  • Ekstrakt ili aroma vanile
  • Tri listića želatina 300 grama malina
  • Tri kašike šećera
  • Sok limuna


Priprema: Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite da odstoji pet minuta.



U šerpi zagrijte mlijeko, pavlaku i šećer sa tri-četiri kapi vanile, ali ne dozvolite da proključaju. Ocijedite listiće želatina, i jedan po jedan ih dodajte u zagrijanu pavlaku uz neprestano miješanje.



Kada se želatin u potpunosti rastvorio, sklonite s vatre i izlijte u pripremljene posudice za serviranje. Panakotu stavite u frižider na najmanje četiri sata, a u šerpici zagrijte oprane maline sa tri kašike šećera, malo limunovog soka i nekoliko kašika vode.

Pustite da prokrčka, ohladite i sipajte preko panakote, piše Mondo.rs. Koji je vaš omiljeni desert s malinama?



(Hayat / Foto: Pixabay)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE