FSBIH TRAŽI SAGLASNOST ENTITETSKIH KRIZNIH ŠTABOVA O NASTAVKU PREMIJER LIGE: KRAJNI ROK ZA NASTAVAK 6. JUNI

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj online sjednici nije donio konačnu odluku o nastavku ili prekidu Premijer lige BiH.

Sjednica je održana u cilju pripreme pred sastanak sa premijerligaškim klubovima koji je zakazan za danas u 17.30 sati.

Aktuelna tema bila je analiza trenutnog stanja sa pandemijom, mjere koje su donesene, koje su djelimično ukinute, analiza do sada urađenih stvari u FSBiH, kao i analiza sastanaka sa klubovima.

Kako je potvrđeno za Faktor konačna odluka nije donesena, a zaključeno je da još rano o tome donositi zaključak, a kako bi se ispoštovali rokovi UEFA (do 25. maja Savez se mora izjasniti).

  • Na osnovu prijedloga Takmičarske komisije i struke smatra se da bi jedini mogući termin, odnosno krajnji rok za nastavak sezone 6. juni. U tom smisli FSBiH će entitetskim kriznim štabovima dostavljen je zahtjev za izdavanje saglasnost i određivanje eventualnih mjera o nastavku sezone – potvrđeno je, piše Fktor.

Rok 6. juni je krajnji datum za restart sezone, jer se smtra da svaki početak nakon toga datuma ugrožava zdravlje fudbalera.

Ukoliko krizni štabovi ili jedan od njih ne izdaju saglasnost, to znači da od nastavka Premijer lige BiH nema ništa.

Mogućnost da klubovi iz entiteta RS igraju u Federaciji BiH (ukoliko bi u ovom entitetu ostala na snazi odluka da nema sportskih takmičenja do 1. jula) odbijena je u startu, kao i mogućnost da se igra samo završnica Kupa BiH (u polufinalu Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg i GOŠK).

Konačnu odluku o nastavku ili prekidu sezone donijet će Izvršni odbor na sjednici koja će biti održanba naredne sedmice. Tada će biti odlučano i hoće li biti proglašen prvak, odnosno da li će iz elite ispasti klubovi koji zauzimaju posljednja dva mjesta na tabeli (ako se PLBiH prekine).

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE