KAKO DA SE OSLOBODITE ZADAHA OD LUKA?

19 jun | 17:50

Poznato je koliko su crni i bijeli luk značajni u ishrani, ali mnogi ljudi izbjegavaju da jedu ovo povrće zbog jakog i neprijatnog mirisa.

U osvježavanju daha pomažu jabuka, koja se preporučuje posle jela, jabukovo sirće (razmutite 1-2 kašičice sirćeta u malo vode i popijte) i menta koju treba žvakati u svježem stanju.

Jedna studija je pokazala da sastav sirove ili pečene jabuke, zelene salate ili mente može da osvježi dah nakon što pojedemo bijeli ili crni luk.

Odlično sredstvo za neutralizaciju neprijatnog zadaha je i peršun, a jedino što treba da uradite jeste da sažvaćete nekoliko listića.

Loš zadah efikasno eliminišu rotkvice, jaka limunada bez šećera i zeleni čaj koji je poželjno popiti sa medom.

Kod neprijatnog zadaha pomaže i mlijeko koje bi trebalo piti tokom i posle jela, i to ono punomasno.



(Hayat / Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE