JENNIFER GARNER PREPORUČUJE PEČENE SMOKVE S KOZIJIM SIROM

2 jul | 18:02

Holivudska glumica Jennifer Garner voli kuhati, a svoje recepte redovno dijeli i na društvenim mrežama.



- Mogla bih jesi smokve za svaki obrok - tvrdi Garner koja je ovog puta odlučila spremiti pečene smokve s kozijim sirom i pinjolima. Recept je, tvrdi, veoma jednostavan, a obrok savršen.

Za pripremu ovog jela potrebne su vam smokve, pinjoli, koziji sir, so i sirće. 

Smokve prepolovite i uklonite peteljke, pospite sirćetom i posolite. Pecite ih oko dva sata u pećnici zagrijanoj na 100 stepeni. Nakon toga malo pojačajte temperaturu i pecite ih još otprilike 30 minuta (dok ne budu karamelizirane).



Kada smokve budu gotove ukrasite ih pinolima koje ste prethodno propržili u tavi. Preko toga stavite i koziji sir i malo sirćeta. po želji možete dodati i meda.

Pinjoli su jestive sjemenke bora koje se nalaze unutar češera bora. Po sastavu su slični orašastim plodovima, a odlikuju se specifičnom aromom, visokim sadržajem ulja i visokovrijednim bjelančevinama.

S obzirom na to da su veoma skupi predlažemo da ih zamijenite orasima, bademima ili lješnjacima.



(Hayat / Foto: Instagram)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE