ARMIN MUZAFERIJA RADUJE SE BAJRAMSKOM KONCERTU: NEMJERLJIVA JE VRIJEDNOST PJEVATI ZA BAJRAM, PA JOŠ NA BIJELOJ TABIJI

Armin Muzaferija kaže da je zahvaljujući svojim roditeljima ramazan nešto što je posebno ugravirano u njegovo srce. Vrijednosti ramazana njeguje od djetinjstva.

Priča nam kako za nekog ramazan predstavlja mjesec velikog odricanja, a, zapravo, nastavlja Muzaferija, ramazan je kao jedna vrsta pobjede nad samim sobom.

  • Čovjek se, jednostavno, izdigne iz standardnog, ljudskog i zadovoljstvo te pobjede ne može se ni sa čim porediti – kaže Muzaferija.

Ljepotom svoga glasa i interpretacijom i Armin će obradovati brojnu publiku na Bajramskom koncertu koji organizuje Gradska uprava Grada Sarajeva i Islamska zajednica.

  • Svima nama koji smo navikli da radost ramazana, Bajrama dijelimo sa stotinama, hiljadama ljudi, bio je ovo vrlo neobičan period iako smo ga iskoristili da budemo sa svojim porodicama, ali nekako osjećamo dužnost da ono što radimo podijelimo s drugima, posebno za praznik kao što je Bajram. Drago mi je zbog ideje da se organizuje ovakav koncert. Bit će to kvalitetan program. Jednostavno se prilagođavamo situaciji, trebamo iskoristiti i blagodati tehnologije i živog prijenosa. Vjerujem da ćemo na takav način ljudima uljepšati Bajram i unijeti još više radosti u njihove domove – govori nam Muzaferija.
Armin Muzaferija kaže da je zahvaljujući svojim roditeljima ramazan nešto što je posebno ugravirano u njegovo srce. Vrijednosti ramazana njeguje od djetinjstva.

Svakome ko muziku doživljava kao umjetnost, nastavlja Armin, definitivno će biti neobično izvoditi koncert tamo gdje nema publike. Ali, zahvaljujući Hayat TV-u, siguran je da će svi zajedno uspjeti unijeti radost u brojne kuće.

  • Ništa, naravno, ne može zamijeniti taj osjećaj, vrijeme kada iznosite emociju, a da niste u nekom kontaktu, direktnoj vezi s publikom. Ali, zahvaljujući Hayat TV-u, odnosno ljudima koji imaju osjećaj za te stvari, siguran sam da ćemo tu prelijepu atmosferu uz jake emocije prenijeti na naše građane, odnosno gledatelje. Mi ćemo biti pitani jesmo li nešto iskoristili pravilno, pa tako i medije. Trebamo se prilagođavati svakoj situaciji i sretan sam da smo pronašli svi zajedno način da pjesmom dopremo do srca brojnih građana – priča Muzaferija.

Malo je reći, priča on, da ga je oduševila ideja da se Bajramski koncert održi na Bijeloj tabiji.

  • Ramazan i Bajram u Sarajevu imaju posebnu dimenziju. To znaju oni koji tu žive, koji su došli, uvjerili se, otišli pa se opet rado vraćali. Nemjerljiva je vrijednost pjevati za Bajram, pa još na Bijeloj tabiji. Ta emocija koju naprave publika i izvođač zajedno, a koja nam je uskraćena, nadomjestit će upravo taj ambijent, koji se zove Bijela tabija. Čast mi je pjevati na jednom takvom mjestu – nastavlja ovaj 32-godišnjak za naš portal.

Ramazan, kao i većina vjernika, provodi u krugu porodice i bliskih prijatelja.

(Amir Saletović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.