SNIZITE ŠEĆER BEZ LIJEKOVA UZ TRI TAJNA RECEPTA NARODNE MEDICINE

Povećan šećer u organizmu je ozbiljan medicinski problem koji ne smije da se shvati olako.

Povećana količina šećera u krvi dovodi do dijabetesa i njegovih komplikacija. Pored toga izaziva poremećaje u radu jetre i urogenitalnom sistemu, izaziva metaboličke poremećaje, kožne bolesti, razvoj katarakte i srčane patologije.

Zbog toga je veoma važno prepoznati znakove hiperglikemije i na vrijeme se obratiti ljekaru.

Narodni lijekovi koji mogu smanjiti šećer u krvi:

Čaj od lovorovog lista

Osam  listova lovora prelijte sa 300 ml ključale vode. Ostavite da odstoji oko 4 sata. Procijedite i uzimajte po pola čaše tri puta dnevno tokom tri dana, a zatim napravite pauzu od dvije sedmice.

Napitak sa cimetom

Jednom dnevno, najbolje ujutru, dodajte čajnu kašičicu cimeta u šolju kefira i malo masti.

To promiješajte pa popijte ujutru. Ova mješavina će poboljšati metabolizam i smanjiti šećer, piše Stil.kurir.rs. Ako ne podnosite mliječne proizvode, cimet dodajte čaju ili mlakoj vodi, piše Stil.kurir.rs.

Najbolje je da koristite cimet u štapićima, izrendate ga i stavite u napitak.

Heljdina kaša sa kefirom

Heljda sadrži veliku količinu vitamina iz grupe B, folne kiseline, fosfora, željeza i drugih elemenata u tragovima koji zasićuju organizam i ne utiču na povećanje glukoze.

Da biste napravili narodni lijek od heljde, uzmite nekoliko kašika heljdinog brašna, prelijte ga sa kefirom i ostavite preko noći.  Ujutru pojedite svoju kašu umjesto doručka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U SARAJEVU DANAS HITNA SJEDNICA SKUPŠTINE KS: IMA SAMO JEDNU TAČKU...

0
Informacija o poduzetim aktivnostima nadležnih sigurnosnih i drugih institucija u okviru kojih će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo, jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice kantonalne skupštine koja će biti održana danas.