SKAKA: REIS KAVAZOVIĆ I IZBIH SU DALI ZNAČAJAN DOPRINOS BORBI PROTIV PANDEMIJE

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je danas reisu-l-ulemi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Huseinu ef. Kavazoviću Zahvalnicu Grada Sarajeva za značajan doprinos te institucije u prevenciji pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je danas reisu-l-ulemi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Huseinu ef. Kavazoviću Zahvalnicu Grada Sarajeva za značajan doprinos te institucije u prevenciji pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

Delegacija Grada Sarajeva, u kojoj su bili i Milan Trivić, zamjenik gradonačelnika te Ivo Komšić, predsjednik Savjeta gradonačelnika Sarajeva, posjetila je jutros poglavara IZ u BiH.

Tokom sastanka, kako je saopćeno iz Gradske uprave, razgovarano je o brojnim aktuelnim pitanjima te o dosadašnjoj saradnji Islamske zajednice u BiH i Grada Sarajeva.

Kao gradonačelnik Sarajeva i kao građanin, Skaka je reisu Kavazoviću, kao poglavaru IZ BiH ali i cijeloj Islamskoj zajednici odao veliko priznanje na vrlo značajnoj i ključnoj ulozi tokom odgovora na pandemiju koronavirusa.

  • Proteklih mjeseci BiH i Sarajevo su se suočili sa ovom opasnošću, ali je uspješnom odgovoru u velikoj mjeri doprinijela odgovornost s kojom su pristupili vjernici, vjerski autoriteti i vjerske zajednice – rekao je gradonačelnik Skaka.

Naglasio je da je IZ BiH odgovornim, pravovremenim i sistemskim pristupom svim mjerama zaštite koje su poduzimale vlasti, odigrala jednu od najvažnijih uloga u uspješnom odgovoru na globalni izazov.

  • IZ BiH je svojim primjerom, striktnom i jedinstvenom primjenom propisa, preporuka i naredbi pokazala na najbolji način duh i suštinu islama, što nas čini posebno ponosnim. Takva je poruka bila ključna u vrijeme kada je trebalo pokazati disciplinu, strpljivost i vjeru. Vjernici su to prepoznali i podržali mjere – naveo je Skaka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NOVI SLUČAJ U BIH: UČENIK DOŠAO U ŠKOLU S PIŠTOLJEM, UHAPŠENA...

0
Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u petak, 29. marta 2024. godine, lišili su slobode četiri maloljetna lica zbog postojanja osnova sumnje, da su počinili krivično djelo 'Dogovor za izvršenje krivičnog djela'.