TUŽILAŠTVO SE ŽALILO NA ODLUKU SUDA DA SE NOVALIĆ, SOLAK I HODŽIĆ PUSTE IZ PRITVORA

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu na odluku Suda BiH da se premijer Federacije BiH Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik Srebrene maline Fikret Hodžić puste iz pritvora.

  • Žalba na osporeno rješenje temelji se na povredi načela jednakosti građana pred zakonom, kao i dosljednoj tvrdnji da izrečene mjere zabrane ne mogu osigurati provođenje efikasne i neometane istrage. Tužilački tim Tužilaštva BiH, u interesu efikasnog i pravovremenog osiguranja istrage, žalbu je uputio i prije isteka zakonskog roka od 72 sata – navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Sutkinja za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine donijela je 31. maja odluku da sa osumnjičeni u predmetu “Respiratori” neće zadržati u pritvoru 30 dana kako je to tražilo Tužilaštvo.

Sud je istovremeno odredio mjere zabrane osumnjičenima, a koje se odnose na zabranu komuniciranja osumnjičenih i svjedoka po pitanju ovog krivičnog predmeta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE