DOBROTU PLATIO GLAVOM: ŽENI OPROSTIO PREVARU, PA STRADAO OD RUKE NJENOG LJUBAVNIKA

Safet je dobrotu platio glavom. Prvo je ženi oprostio prevaru, a onda ga je njen nekadašnji ljubavnik ubio – dan poslije tragedije pričaju stanovnici surduličkog naselja Čardačište, gdje je prekjuče Dragoljub Ajdić (52) ubio Safeta (52) i Eldezu (46) Sinanović, a zatim i sebe.

Ajdić je, da podsjetimo, “opel zafirom” udario i usmrtio Safeta Sinanovića i nožem zaklao Eldezu, sa kojom je nekada bio u emotivnoj vezi. Istim nožem presudio je i sebi i pao je pored leševa supružnika koje je ubio.

U domove ubijenih, kao i ubice juče su dolazili rođaci i prijatelji da bi njihovim najbližima izjavili saučešće.

  •  Renato je otišao u Niš, da preuzme tijela roditelja i doveze ih u Surdulicu. Umjesto da pravi veselje jer se nedavno oženio, sahranjuje roditelje. Došla mu je i sestra Jelvida, a stići će i brat Denko iz Njemačke. Ispratiće roditelje kako treba. I nemojte da pitate šta se desilo, njih dvoje su bili dobri ljudi – pričaju rođaci ubijenih supružnika.

Rođaci Dragoljuba Ajdića, koji je, kako se vjeruje, iz ljubomore ubio Eldezu i njenog muža, nisu bili raspoloženi za priču.

  • Dragoljubova žena Behara ne želi da priča. Em što ju je prevario, em sada je zavio u crno. I nju i djecu, jer su označeni kao žena i djeca ubice. Behara će vjerovatno čekati da prođe sahrana i pokupiti se, otići u Njemačku kod djece, da se skloni, pobjegne od svega – kažu i dodaju da ne znaju da li će poslije “ovog srama” djeca i doći na Dragoljubovu sahranu.

Za razliku od rođaka aktera ove tragedije, koji ne žele da se pominje sam način njihove smrti, Surduličani i dalje pričaju o ovom ljubavnom trouglu.

  •  Dragoljub je napravio zlo! Nije bio loš čovjek, ali se zaljubio kao 15-godišnjak. Izgubio je glavu i nije mogao da se pomiri sa tim da Eldeza više ne želi da bude sa njim. To nije mogao da prihvati. Normalan muškarac bi se jednostavno okrenuo, otišao, možda našao drugu, ali on jednostavno nije mogao – komentarišu mještani varošice na jugu Srbije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

I GROB, I ROB! SINDIKAT TRGOVINE BIH NAJAVLJUJE PRVOMAJSKI PROTESTNI MARŠ

0
Članice i članovi Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine (STBIH) i ovog 1. maja održat će Prvomajski protestni marš, s ciljem da skrenu pažnju na težak položaj zaposlenih u ovom sektoru te da vlastima na svim nivoima poruče šta očekuju od njih.