U APRILU PROMET INDUSTRIJE U BIH MANJI ZA 9,1 POSTO

Ukupan desezonirani promet industrije u BiH u aprilu manji je za 9,1 posto u odnosu na mart, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U aprilu, u odnosu na mart, promet industrije na domaćem tržištu zabilježio je pad od osam odsto, a na stranom pad od 10 posto.

Ukupan promet industrije kalendarski prilagođen u BiH u aprilu manji je za 29,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Na domaćem tržištu zabilježen je pad od 25,6 posto, a na stranom pad od 32,7 posto.

Ukupan promet trajnih proizvoda za široku potrošnju u aprilu manji je za 21,2 posto u odnosu na mart, energije manji za 19,8 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 15,7 posto, kapitalnih proizvoda manji za 10,2 posto, a intermedijarnih proizvoda manji za 7,6 posto.

U aprilu ove, u odnosu na isti mjesec lani, ukupan promet trajnih proizvoda za široku potrošnju manji je za 51,6 posto, energije manji za 49,8 posto, kapitalnih proizvoda manji za 41,1 posto, intermedijarnih proizvoda manji za 26,7 posto, te promet netrajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 17,3 posto.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GRBAVICA SE PRIJE 28 GODINA VRATILA SARAJEVU: TRAJNO UREZANE SLIKE I...

0
Na današnji dan, 19. marta 1996. godine izvršena je reintegracija jednog od najvećih sarajevskih naselja, Grbavice koja je pod okupacijom agresora bile pune četiri godine.