POTVRĐENO ZA HAYAT.BA: ČETIRI PORODICE ŽRTAVA GENOCIDA U SREBRENICI POVUKLE SVOJU SAGLASNOST ZA UKOP NAJMILIJIH

Četiri porodice žrtava genocida u Srebrenici povukle su svoju saglasnost za ukop svojih najmilijih na kolektivnoj dženazi koja bi se trebala održati 11. jula ove godine u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari.

Naime, kako je za Hayat.ba potvrdila Emza Fazlić, glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH ranije je 11 osoba dalo svoju saglasnost za ukop žrtava 11. jula ove godine.

  • Četiri porodice su povukle svoju saglasnost jer žive van Bosne i Hercegovine i nisu sigurne da će moći doći zbog pandemije i aktuelne situacije – kazala nam je Fazlić.
(Emza Fazlić: Sve zavisi oko situacije s pandemijom)

Istaknula je da će se održati komemoracija, maratoni kao i Marš mira.

  • Vjerski program će biti svakako upriličen- kazala je Fazlić.

Na kraju nam je kazala da će sve biti poznato do kraja mjeseca.

  • Bitno je istaknuti da je pandemija usporila i proces identifikacije i ekshumacije. Ono što je sigurno jeste da će Organizacioni odbor održati razgovore sa porodicama pojedinačno kako bi se donijela odluka. Sve ustvari zavisi od aktuelne situacije s pandemijom koronavirusa – zaključila je Fazlić.

(Aldin Tiro)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.