U DDBIH GOVORIT ĆEMO O DEJTONSKOM MIROVNOM SPORAZUMU I BLOKU 7 TERMOELEKTRANE TUZLA

Danas u programu Hayat televizije od 17 sati imat ćete priliku uživo gledati još jedno izdanje emisije 'Dobar dan BiH'.

U trenutku kada bi visoki predstavnik Valentin Inzko trebao  početi sa iznošenjem izvještaja o BIH pred Vijećem sigurnosti UN-a, govoriće o napretku, više nazatku države za koju je najviše krivi zvaničnici RS-a, jer u izvještaju stoji da neko vrijeme propagiraju pogrešnu tvrdnju da je BIH unija država koju su 1995. godine osnovale dvije prethodno postojeće države, u našem studiju imat ćemo gosta koji će se osvrnuti na ovu tematiku.

 O ustavu, dejtonskom mirovnom sporazumu, u našem studiju vodit će se razgovor s profesorom ustavnog prava, nekadašnjim sudijom i i predsjednikom Ustavnog suda BIH, gospodinom Kasinom Trnkom.

Počeo je najveći poslijeratni projekat u BiH. Na izgradnju bloka 7 Termoelektrane Tuzla čekalo se 12 godina. Najveći ekonomski pokretač u BiH, blok 7, koštat će 15 milijardi maraka, a izgradnja bi trebala biti završena do kraja 2024. godine.

O značaju izgradnje za ‘DDBiH’ govorit će  gospodin Senad Salkić, izvršnim direktorom za kapitalne investicije u Elektroprivredi BiH. Dobar dan i dobro došli.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČUDNA JADA OD MOSTARA GRADA: NIKŠIĆ VEČERAO ALI GA NEMA U...

0
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Mostaru, gdje je sinoć bio na radnoj večeri sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.