VIRUSOLOG TVRDI: OD KORONE NEMA NIJEDNOG OBOLJELOG ČOVJEKA KOJI DRŽI U DOMU MAČKU

Virusolog Ana Gligić se vodi parolom, sve dok nije naučno dokazano, za nju ne postoji.

I kako kaže, ne odgovara uopšte na pitanja za teme koji nisu naučno dokazane. Ponovila je kako smo još u prvom talasu koronavirusa, te da predstoji povremeni pad i porast slučajeva.

  • Dugo će koronavirus biti među nama i povremeno će nam davati probleme. Strahuje se od jesenjeg susreta gripe i korone jer oba virusa imaju afinitet za respiratorne – disajne puteve, pa bi pri istovremenoj infekciji, iste osobe sa oba virusa prognoza bila loša – kazala je.

Smatra da drugog talasa korone neće biti.

Osvrnula se i na činjenicu da su se na internetu pojavili interesantni članci o mačaka i koronavirusu.

  • Kada bismo imali neki projekat, da mi ispitamo sve te životinje sa kojima dolazimo u kontakt, i da vidimo koje vrste one korone nose i šta mogu da urade čovjeku…. To će se sve svakako saznati za godinu do dvije. Ima članaka koji govore da nema nijednog oboljelog čovjeka koji drži u stanu domaću mačku. Niko nije obolio ko ima mačke! Znači mačija korona je dala imunitet čak i prema ovom soju koronavirusa koji sada cirkuliše – rekla je Gligić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.