VISOČANIN ROKI LAŽIRAO VISINU PLAĆE DA DOBIJE KREDITE: PREVARIO DVIJE BANKE

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 09.04.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Alić Jasmina zvani “Roki” zbog počinjenog produženog krivičnog djela Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, iz člana 268. stav 2. u vezi sa stavom 1. i članom 55. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 14.04.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Visokom.

Alić Jasmina zv.“Roki“ rođen u Rogatici, nastanjen u Visokom, neosuđivan, što je,Dana 05.06.2006. godine u Visokom, s ciljem da na svoje ime, a za M, E, pribavi novčani kredit u poslovnici UniCredit Zagrebačke banke d.d. Sarajevo, podnio zahtjev za kredit broj 59-57-02711-2 u iznosu od 30.000,00 KM na svoje ime, u kojem su za njega, kao i za žirante B.M. i H.S. bili uneseni lažni podaci koji se odnose na visinu njihovih plata, te bez njihovog znanja i ovlaštenja predao izjave, kao i mjenicu za koju je znao da je nisu potpisali isti, pa mu je na osnovu ovako datih lažnih podataka isti dan odobren i isplaćen kredit od 30.000,00 KM, koji iznos je u njegovo ime podigao S.E., te u cijelosti predao M.E. i za koji iznos je ova banka oštećena,

Dana 17.04.2007. godine u Kaknju, s ciljem da na svoje ime, a za M.E. pribavi novčani kredit u poslovnici IK Banke d.d. Zenica, Poslovnica Kakanj, podnio zahtjev za kredit broj 020-2864-3/2007 u iznosu od 20.000,00 KM na svoje ime, u kojem su za njega, kao i za žirante D. Z., M. N. i Z. I. bili uneseni lažni podaci koji se odnose na visinu njihovih plata, te bez njihovog znanja i ovlaštenja predao izjave, kao i mjenicu za koju je znao da je nisu potpisali isti, pa mu je na osnovu ovako datih lažnih podataka isti dan odobren i isplaćen kredit od 20.000,00 KM, koji iznos je u njegovo ime podigao S. E., te u cijelosti predao M. E. i za koji iznos je ova banka oštećena, čime je počinio produženo krivično djelo obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti iz člana 268. stav 2. u vezi sa stavom 1. i članom 55. KZ FBiH.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PRVI SNIMAK PADA RUSKOG BOMBARDERA: ISPALIO RAKETE NA UKRAJINU, PA SE...

0
U ruskoj regiji Stavropolj srušio se borbeni avion, objavilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.