VITAMINSKA ČORBA: KARFIOL SA KURKUMOM I BIJELIM LUKOM

Lako se priprema, a ima višestruke moći.

Sastojci:

– 1 manja glavica karfiola

– 1 glavica luka

– 1 veći krompir

– 1 l bistre supe od zeleni

– 1 glavica bijelog luka

– 1 kašičica kurkume

– so i biber

– peršun

Priprema:

Sa glavice bijelog luka isijecite vrh, tako da se vide čenovi. Zamotajte je u foliju i pecite u rerni oko pola sata. Ostavite da se ohladi dok pripremate supu.

Glavicu luka očistite, isjeckajte i malo propržite na ulju.

Operite karfiol, iskidajte ga na cvjetiće i dodajte u luk, nastavite da pržite, pa dodajte kurkumu.

Krompir oljuštite i isijecite na kockice i dodajte u karfiol. Dinstajte sa malo vode oko deset minuta.

Cijelu glavicu bijelog luka stisnite tako da se meka unutrašnjost istisne u supu. Ostavite da vri petnaestak minuta, pa sve dobro izblendirajte štapnim mikserom.

Dodajte soli i bibera po ukusu, pa servirajte dekorisano peršunom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OVO JE NAJGORI NAČIN ZA KONZUMIRANJE KROMPIRA

0
Krompir, najomiljenija gomoljasta biljka, sadrži ugljikohidrate koje organizam brzo opskrbljuju energijom. Problem je što ga pripremamo na najnezdraviji način.