VLADAR DUBAIJA VELIKODUŠNO NAGRADIO ČETIRI ČOVJEKA KOJA SU SPASILA MAČKU

Četiri čovjeka spasila su mačku u Dubaiju, a zbog svog djelovanja i dobrote, velikodušno su nagrađeni od strane zvaničnog vladara Sheikha Mohammeda.

Zvuči kao fikcija, ali zaista nije, Prošle sedmice, video snimici i fotografije osvojilu su internet, hvaleći četiri muškarca koja su spasila životnju, koja je bila zaglavljena na balkonu u prometnoj ulici u dijelu Dubaija.

Mačka je dospjela na balkon drugogo sprata i jedva se držala. Muškarci koji su učestvovali u spašavanju, okupili su se kako bi pomogli. Pronašli su staro ćebe i čuvali dok mačka nije pala i uspjeli su je spasiti.

Snimak je objavljen na društvenim mrežama i nedugo potom je postao viralan, pa su ga objavile i brojne medijske stanice na svojim kanalima. Uticaj video snimka je dospio čak i do Sheika Mohammeda bin Rashida, potpredsjednika i vladara Dubaija. On je podijelio video na Twitteru i zamolio svoje pratioce da mu pomognu da dođe do aktera sa snimka, što su oni i učinili. Predstavnici vlade posjetili su četiri muškarca i dodijelili im koverte, u kojima se nalazilo po 50.000 Dhs, odnosno oko 13.700 dolara.

Kraljevska porodica ovog emirata poznata je po ljubavi prema životinjama, što su pokazali više puta.

Snimak pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJLIJA ZA HAYAT: ISTINA SE MORA UTVRĐIVATI NA SUDU, A NE...

0
Nakon jučerašnje medijski vrlo popraćene akcije „Black Tie 2“, u kojoj su uhapšene 23 osobe, a sljedećeg dana u pritvoru zadržane samo tri, te nakon pojačanog broja hapšenja u današnjem izdanju emisije „Dobar dan, BiH“ razgovarali smo o ukupnom radu Tužilaštva Kantona Sarajevo s glavnom tužiteljicom Sabinom Sarajlijom, čiji mandat uskoro istječe.