VLAST U KS NE MARI ZA NOVINARIMA: NISU PRIORITET ZA VAKCINACIJU

Do tada u Kantonu Sarajevo neće raditi ugostiteljski objekti, kladionice, bazeni, teretane, sportski i spa centri. Ipak, kafićima i restoranima ostavljena je mogućnost šalterske prodaje i dostave. Policijski sat je na snazi od 21 sat do 5 ujutro. A već dva dana funkcioniše aplikacija putem koje se građani mogu prijaviti kada jednom krene masovna imunizacija […]

Do tada u Kantonu Sarajevo neće raditi ugostiteljski objekti, kladionice, bazeni, teretane, sportski i spa centri. Ipak, kafićima i restoranima ostavljena je mogućnost šalterske prodaje i dostave. Policijski sat je na snazi od 21 sat do 5 ujutro.

A već dva dana funkcioniše aplikacija putem koje se građani mogu prijaviti kada jednom krene masovna imunizacija u Kantonu Sarajevo. Više blokira, nego što funkcioniše, no ipak su se hiljade građana kantona odlučile prijaviti za vakcinaciju.

Među prioritetnim grupama u Sarajevskom kantonu nisu novinari niti medijski djelatnici. Tako je jučer poručio kantonalni ministar zdravlja Haris Vranić. Neće da dira piramidu prioriteta, kaže onaj kojeg nismo snimili da je posjećivao COVID-odjele bolnica.

Novinari, snimatelji i fotoreporteri jesu. S ljekarima smo nerijetko stali na prvu liniju samo kako bismo vama prenijeli infromacije o stanju s virusom. Tamo gdje drugi ne bi, mi jesmo, svjesno, odgovorno, štiteći se koliko god možemo, samo da javnost dobije uvid u situaciju na terenu. Vlast Kantona Sarajevo za to baš i nije briga.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

JOŠ JEDAN IZUZETNO JAK ZEMLJOTRES POGODIO JAPAN, IMA POVRIJEĐENIH

0
Najmanje devet osoba je povrijeđeno u zemljotresu jačine 6,6 stepeni Rihterove skale koji je kasno u srijedu pogodio široko područje zapadnog Japana, a nije bilo upozorenja na cunami.